Sälja idén eller driva den själva?

By / on 10 januari 2012

Jag och Lars-Åke diskuterar hur vi ska gå vidare. Ska vi licensiera, sälja idén och få royalty som tack, eller ska vi driva idén vidare själva som egen produkt? Jag har svårt att se hur vi ska lyckas själva och vill hellre sälja och Lars-Åke känner tvärt om. För att få fakta ringer vi Örebro högskola och får tag i tre duktiga killar som gör ett ex-jobb med denna frågeställning. Resultatet pekar mot att det är rätt att driva idén själva. Jag ringer även Vilhelm Welin, en av mina föreläsare från Idéum tillika styrelseledamot i SUF, och frågar om råd. Han säger att det är näst intill omöjligt att sälja en sådan idé som jag har och rekommenderar starkt att vi går vidare själva. Ok, då är det avgjort.

Nu startar vi företaget apponwall ab. Häftigt! Nästa steg är ett verktyg för att göra en produkt eftersom det inte går att sälja en idé. Nu är jag tacksam att familjen är så stöttande för i detta skede kräver kroken en rejäl tugga av sparpengarna.