Lars-Åke, Samhall och Ikea.

By / on 1 juni 2009

Mentorringen går till Tekniska mässan tillsammans. Jag går till Samhalls monter och visar en vanlig betongkrok för en man (som jag senare får veta heter Lars-Åke Karlsson) och säger att en sådan här vill jag göra men mycket bättre och mer användarvänlig. Han skriver upp mitt namn och säger att han ska ringa om två veckor. Jag sitter på jobbet och sliter och då ringer han! Blir alldeles paff. Vi bestämmer att jag ska komma till Samhall och visa min idé med målet att licensiera den till dem. Han gillar idén och vi åker till Luleå men verkstadschefen gillar inte tekniken utan vill ha en bajonettfattning istället. Jag reser två gånger till Luleå med nattåget och med hans stöttning så får jag till vridningen. Nattåget avgår halv fem på kvällen och då ritar jag om de förändringar vi kommit fram till tillsammans under dagen. Tar en dusch innan läggdags och sover skönt. (Visste ni att det finns dusch i korridoren när man åker sovvagn?)

Lars-Åke och jag åker till Ikea i Älmhult och berättar om idén. De är intresserade och säger ”synd att inte Ingvar är här han skulle ha gillat kroken”. Vi åker dit ännu en gång men mötet avslutas med att de inte tror att den funkar i hela världen och så är baskroken så ful. Vi säger hej då och jag ber (nästan på mina bara knän) att de inte ska sno idén som man hör att de har gjort tidigare. Han lovar och än har han hållit ord. Ritar om baskroken så att den ser ut som en fisk för att få den sötare.