Idén och de första trevande stegen.

By / on 1 juni 2004

Allt började en dag för 8 år sedan. Familjen bodde i en hyresrätt i Farsta strand och värden Svenska Bostäder tapetserade om var tjugonde år. Vår dotter då 2 år hade fått jättefina tapeter i sitt rum. Jag försökte få henne att sova själv så jag skulle sätt upp en röd hjärtlampa mitt på väggen för att ge rummet ett mjukt sken på natten. Jag höll upp lampan och måttade var hålen skulle vara. Tog fram borrmaskinen men tänkte då ”Vill hon verkligen ha lampan mitt på väggen tills hon flyttar hemifrån?” Det blir ju så fula märken när vi tar bort den igen. Därför la jag ner borrmaskinen och hämtade fyra betongkrokar och ståltråd och najade fast lampan istället. Satte ståltråd genom hålen och runt krokarna. Lite krångligt men det gick. Så satt den sedan i flera år.

På kvällen låg jag i badkaret och slappnade av och tänkte ”Varför kan betongkrokar bara hänga tavlor? Borde de inte kunna mycket mer än så?” Detta är början på denna historia som SKA sluta med att mina nya betongkrokar som kan så mycket mer finns i Alla affärer och används av Alla människor i Sverige och resten av Världen!

Kontaktar Almi för första gången med min första lösning på problemet. En mutter som är ingjuten i plast och sätts upp med spikar såsom betongkroken (meningen är att man ska kunna skruva in sin skruv i muttern i stället för att göra hål i väggen när t ex en lampa ska sättas upp). Min rådgivare Kaj Mickos låter göra en nyhetsgranskning på PRV med negativt resultat. Det finns redan jättemånga krokar och muttrar av olika slag och han säger att den inte är patenterbar. Råder mig att hitta på en annan uppfinning.

Jag tänker på detta när min systers väninna klagar på att hon har så långa ben och passar bäst i kjol men att det blir så kallt på vintern. Hon skulle vilja ha en täckkjol att ha utanpå istället för täckbyxor. Jag tar med idén till Kaj som tycker att ”en kjol är en kjol är en kjol” och därför inte patenterbar. Vi spånar och det blir ett regnskydd till idrottsevenemang istället.