Ett år på Idéum.

By / on 1 juni 2006

Kommer in på Idéum, Sveriges enda uppfinnarskola. Man ska ha med sig en idé som man ska utveckla och jag tar med en nedsänkbar gardinstång och regnskyddet. Rektorn Robert är otroligt kunnig och när vi går igenom mina idéer och då berättar jag om muttern. Han blir intresserad och frågar om behovet bakom muttern. Jag får senare lära mig att alla idéer kommer från ett behov och lösningen kan varieras. Han råder mig då att skippa lösningen med muttern och vända på allt. Varför kan inte skruven sitta fast och sticka ut från väggen så att sakerna träs på? Wow, vilken tanke! Jag satsar på det och hela året jobbar jag med lösningar på behovet att slippa borra för att sätta upp lätta saker på väggen. Mina klasskamrater och föreläsare kommer med massor av idéer och sakterliga börjar den slutgiltiga versionen växa fram. Gör prototyper i skolans verkstad och på kvällarna sitter jag på mitt rum och knådar cernitlera till olika former. Gör två marknadsundersökningar och får chansen att prata med cirka 200 personer om betongkroken utan att avslöja min lösning. Jag känner att det är fler än jag som vill ha min produkt. Efter året på skolan har jag fått massor av kunskap och självförtroende. Nu kan jag se möjligheten till en Innovation.